(030) 69 502 58 auto@peco.nl

   Distributieriem

   De distributieriem is een cruciale schakel in de motor van uw auto. Tijdig controleren of vervangen is dan ook essentieel voor de levensduur van uw auto.

   Breken distributieriem

   De distributieriem zorgt ervoor dat de nokkenas(sen) door de krukas wordt aangedreven. Deze dienen goed op elkaar te zijn afgesteld. Om breken te voorkomen is het belangrijk dat de distributieriem op de juiste spanning is. Wanneer de distributieriem breekt kan het gebeuren dat de kleppen de zuigers raken, waardoor ernstige schade aan de motor op kan treden.

   Interval voor controle

   Door de fabrikant wordt per merk auto aangegeven wanneer de distributieriem vervangen dient te worden. Wij adviseren u om de interval voor controle of vervanging ook echt daadwerkelijk na te leven, om schade te voorkomen.

   Distributieketting

   Sommige auto’s hebben geen distributieriem, maar een distributieketting. Het voordeel van een distributieketting is dat deze praktisch onderhoudsvrij is. Natuurlijk kan een distributieketting ook stuk gaan, maar dat komt veel minder vaak voor. Wel kan de distributieketting los raken doordat de kettingspanner zijn werk niet meer goed doet. Een losgeraakte distributieketting herkent u aan een ratelend geluid in de motor. Voor het onderhoud van de ketting is het belangrijk dat de juiste motorolie wordt gebruikt. Ook tijdig vervangen van de olie voorkomt dat de ketting extra hard slijt.

   Olie verversen

   Regelmatig verversen van de olie is nodig om vervuiling van de motor tegen te gaan. Een deel van de olie verslijt, waardoor de werking verminderd. Voor de distributieketting is goede olie, die regelmatig wordt ververst essentieel.